Αλεξανδράκη Κατερίνα – ασθενής

Φαίνεται τόσο εύκολο τώρα σε μένα να το παραδέχομαι αλλά ήταν εξαιρετικά δύσκολο στην αρχή. Φαίνεται τόσο εύκολο τώρα σε μένα να το παραδέχομαι αλλά ήταν εξαιρετικά δύσκολο στην αρχή.
Όταν οι γιατροί μου ανακοίνωσαν ότι πάσχω από καρκίνο και η μαστεκτομή θα έσωζε τη ζωή μου, δεν ήθελα να το πιστέψω.
Χρειαζόμουνα χρόνο να συνηθίσω την ιδέα ότι ήμουν ένα θύμα του καρκίνου.
Αυτό ήταν ένα γεγονός που άλλαξε τη ζωή μου απολύτως. Κατάθλιψη, εφιάλτες, κλάματα, είναι μόνο οι λέξεις.
Μόνο εγώ και ο εαυτός μου ξέρουμε τα συναισθήματα που ένιωσα εκείνη την περίοδο. Συναισθήματα αγωνίας, φόβου και φυσικά η αναπάντητη ερώτηση που πονούσε: «γιατί εγω;». Ήταν δύσκολο, πιστέψτε με ήμουν μόνο 37 ετών.

Αλλά η ζωή είναι πιο δυνατή από το θάνατο. Ο άνδρας μου, τα παιδιά μου και ολόκληρη η οικογενειά μου δεν σταμάτησαν ποτέ αν με στηρίζουν.

Αποφάσισα να εγχειριστώ. Η μαστεκτομή έγινε ένα γεγονός. Θα σας πω κάτι που ίσως να μην το ξέρετε. Ένα θύμα καρκίνου αναπτύσσει μια ειδική σχέση με τον καρκίνο του.
Αυτός ή αυτή πρέπει να τον ξεχάσε, για να μπορέσει να ζήσει. Το βραβείο είναι η ΖΩΗ.

Μετά όμως από την εχγείριση άρχισαν τα μεγάλα προβλήματα. Ο γιατρός μου συνέστησε χημειοθεραπεία.
Χημειοθεραπεία σημαίνει χάσιμο των μαλλιών καθώς επίσης και ζαλάδες, εμετούς, αδυναμία και όλα τα συναφήεπακόλουθα. Το χειρότερο όμως, επειδή είναι φανερό στους γύρω σου, είανι το χάσιμο των μαλλιών.
Ο φόβος της αλλαγής της εμφάνισής μου, με οδήγησε στην απόφαση να αρνηθώ να κάνω χημειοθεραπεία.

Όταν το ανακοίνωσα στο γιατρό μου, συνάντησα μια πολύ έντονη αντίδραση.Μου είπε ότι επιβάλλεται να κάνω χημειοθεραπεία διότι τα προγνωστικά για τον καρκίνο που έχω, είναι πολύ καλά.Με έπεισε. Παρόλα αυτά, πήγαινα στο νοσοκομείο και έφευγα.

Αυτό συνεβη 4 φορές. Την πέμπτη φορά ο γιατρός μου μίλησε για το M.S.C. Cold Cap System, όταν είδε ότι δεν μπορούσα να ξεπεράσω τηναλλαγή της εμφάνισής μου. Με πληροφόρησε ότι θα ερχόταν για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Κρήτης, σε ένα μήνα περίπου.

Τον θερμοπαρακάλεσα να το επισπεύσει. Ο καθηγητής επικοινώνησε με την κα Ελένη Ψαραδάκη, Managing Director της M.S.C. ΕΛΛΑΣ Α.Ε. και κάνοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες και οι δύο, κατόρθωσαν να αρχίσει να εφαρμόζεται M.S.C. Cold Cap System στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Κρήτης, ένα μήνα νωρίτερα από τις προγραμματισμένες ημερομηνίες.

Χρησιμοποίησα το M.S.C. Cold Cap System καθ’ όλη τη διάρκεια της χημειοθεραπείας μου. Ξέχασα τον καρκίνο μου γιατί κανεί δεν μου τον θύμιζε. Ούτε η οικογένεια μου, όυτε ο καθρέφτης μου.

Τώρα ζω τη ζωή μου λεπτό προς λεπτό, περισσότερο από πριν.

Ευχαριστώ πολύ τον γιατρό μου, Καθηγητή κ. Γεωργούλια, που σε συνεργασία με την κα Ψαραδάκη, χάρη στο M.S.C. Cold Cap System έκαναν ακόμα έναν άνθρωπο να πιστέψει ότι πρέπει να ζει.

Είμαι ακόμα η Κατερίνα και ο καθρέφτης μου μπορεί ναστοιχηματίσει γι’ αυτό.

Η ασθενής

Κατερίνα Αλεξανδράκη

Copyright 2021 MSC ΕΛΛΑΣ - Design by AdMore